Hovězí svíčková Yakitori na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí svíčková
  • 20 g Sezam - semena
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 dl Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 5 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 692.3 mg
  • Vláknina 8212.5 mg
  • Vitamín A 8212.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme omáčku, kterou udržujeme až do podávání teplou.

  • 2

    Omáčka: do kastrůlku dáme jednu lžíci másla, přidáme pepř, oloupaný a prolisovaný česnek, oloupanou, drobně nakrájenou cibuli a všechny suroviny povaříme přibližně 2 minuty. Potom přilijeme sojovou a ústřicovou omáčku, kečup, worcesterskou omáčku, přisypeme cukr. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku vaříme asi 10 minut. Stáhneme z ohně, vložíme do kastrůlku 2 lžíce másla a dobře promícháme, aby se rozpustilo; omáčka nám příjemně zhoustne.

  • 3

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Maso nakrájíme na malé kousky, které na grilu opečeme po obou stranách.

  • 4

    Opečené maso napíchneme na libovolná napichovátka a naaranžujeme na talíře. Na každý talíř přidáme připravenou pikantní omáčku a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli. Maso posypeme sezamovými semínky a podáváme.

Komentáře k receptu