Řezy ze svíčkové chateaubriand
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1074 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 97571 mg
 - Bílkoviny 138 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 277.4 mg
 - Draslík 2322.9 mg
 - Vláknina 10300 mg
 - Vitamín A 10300 mg
 - Vitamín B6 3.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 7 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené řezy přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
 - 
                                3
Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.
 - 
                                4
Při servírování řezy obložíme syrovou zeleninou : ředkvičky, plátky čerstvé okurky, plátky rajčat, v zimě kapie, znojemské okurky, cibulky nebo houby nakládané v octě.
 - 
                                5
Jako přílohu podáváme opečené bramborové hranolky nebo lupínky nebo smaženou bramborovou slámu a 2 - 3 druhy salátů.