Svíčkové řezy na pivě
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 100 g Anglická slanina
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 202.7 mg
 - Draslík 620 mg
 - Vláknina 603 mg
 - Vitamín A 603 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepřme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné sttany hořčicí, přidáme nakrájenou slaninu, přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky. Připravené maso postupně obalíme ve strouhance, mouce a vajíčku rozšlehaným s pivem.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, maso v něm opečeme z obou stran dozlatova a doměkka a podáváme přelité šťávou z pánve.