Telecí hrudí se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 78499 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 180.5 mg
 - Draslík 838.1 mg
 - Vláknina 2262 mg
 - Vitamín A 2262 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme, osolíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky.
 - 
                                2
Na pekáči osmahneme zbytek nakrájené slaniny, přidáme polovinu másla a cibuli s očištěnou zeleninou pokrájené na tenké plátky. Krátce osmahneme. Vložíme maso slaninou nahoru a pečeme zatíme bez podlévání.
 - 
                                3
Až začne maso červenat, podlijeme je a při dopékání poléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                4
Mezitím vykostíme sardele a utřeme je se zbytkem másla a přidáme do šťávy, řádně zamícháme. Šťávu však již nevaříme.
 - 
                                5
Jako přílohy podáváme rýži, brambory, dušenou zeleninu a saláty.