Telecí brzlík po vinařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 335 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 302 mg
 - Draslík 535.4 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 80.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnutý telecí brzlík vložíme do vroucí vody, po 3 minutách jej přendáme do studené vody, odblaníme, nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, plátky brzlíku na něm rychle z obou stran opečeme, pak je vyndáme a do pánve nalijeme víno. Když je téměř vyvařené, přilijeme smetanu, vrátíme plátky brzlíku a prohřejeme.
 - 
                                3
Porce brzlíku upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené lžičkou kečupu.