Telecí brzlík s pikantní omáčkou
Suroviny
- 400 g Telecí brzlík
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Sardelová pasta
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 0.25 l Vývar zeleninový
 - 0.1 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Slanina vepřová
 - 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 97322 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 358.2 mg
 - Draslík 788.6 mg
 - Vláknina 7290.8 mg
 - Vitamín A 7290.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brzlík necháme vařit cca 10 minut, poté ho vložíme do studené vody a studený jej nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozkrájený brzlík, mírně osolíme a opečeme. Poté brzlík opepříme a po malých částech přiléváme vývar ze zeleniny. Do omáčky přidáme vykostěnou utřenou sardel (nebo kousek pravé sardelové pasty). Dusíme do měkka.
 - 
                                3
Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem, vínem a necháme chvilku povařit. Na závěr omáčku zjemníme čerstvým žloutkem rozmíchaným ve smetaně.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme malé nočky, těstoviny a saláty.