Dršťky na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 920 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 174.5 mg
 - Draslík 146.6 mg
 - Vláknina 1893.4 mg
 - Vitamín A 1893.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu.
 - 
                                2
Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát.
 - 
                                3
Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na hrubší dlouhé nudle (4-5cm).
 - 
                                4
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme dávku papriky, zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme vlažný vývar z drštěk, rozšleháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Ke konci varu přilijeme smetanu.
 - 
                                6
Nakonec do omáčky vložíme uvařené nakrájené dršťky a ještě krátce povaříme.
 - 
                                7
Při podávání porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.