Hovězí dršťky na pivu
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
 - 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 kg Dršťky vařené
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 333.2 mg
 - Draslík 378.4 mg
 - Vláknina 7991.2 mg
 - Vitamín A 7991.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
 - 
                                2
Předvařené dršťky nakrájené na krátké nudličky zalijeme pivem a vaříme, až změknou, poté scedíme a vývar odložíme.
 - 
                                3
V rendlíku připravíme jíšku ze lžíce másla a hladké mouky. Zašleháme do ní vývar z drštěk a dusíme.
 - 
                                4
Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, přidáme jemně posekanou petrželovou nať, zalijeme vodou a dusíme.
 - 
                                5
Do omáčky vmícháme udušenou zeleninu, měkké dršťky a necháme jen prohřát.