Knedlíčky z jater s kysaným zelím
Suroviny
- 150 g Játra telecí
 - 150 g Játra vepřová
 - 400 g Zelí kysané
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Vývar zeleninový
 - 1 dl Vývar zeleninový
 - 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Krupice dětská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 2182 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 315.7 mg
 - Draslík 1031.7 mg
 - Vláknina 14471.3 mg
 - Vitamín A 14471.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.5 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí a vepřová omytá játra, zbavená šlach a žilek pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a zalijeme vývarem. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V pánvi si na másle osmažíme cibuli, přidáme k ní játra krátce vše orestujeme. Žemle vymačkáme z přebytečného vývaru a spolu s játry a cibulí je pomeleme na masovém strojku. K pomleté směsi přidáme petrželku, vejce, pepř, majoránku, sůl, krupici a strouhanku. Směs důkladně promícháme. Vytvoříme si v dlaních malé knedlíčky o průměru asi 3-4 cm.
 - 
                                3
V hrnci si přivedeme k varu 1.5 litru vývaru a knedlíčky vaříme 7-10 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Servírujeme je s kysaným zelím.