Hovězí závitky plněné zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 78.5 mg
 - Draslík 432.8 mg
 - Vláknina 9554.4 mg
 - Vitamín A 9554.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 89.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme hořčicí, obložíme vymačkaným kysaným zelím, zavineme a sepneme jehlou nebo párátky.
 - 
                                2
Závitky zprudka opečeme po všech stranách na 2 lžících rozehřátého másla. Podlijeme vínem, pod pokličkou dusíme asi 45 minut.
 - 
                                3
Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Papriky s jablky dusíme na rozehřátém másle cca 10 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
 - 
                                4
Závitky vyjmeme, ve vydušené šťávě rozmícháme zakysanou smetanu.
 - 
                                5
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.