Hovězí ragú na pivě
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Estragon
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.25 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.75 l Hovězí vývar základní
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Povidla jablková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 115 g
 - Sodík 1047 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 168 mg
 - Draslík 444 mg
 - Vláknina 5954.8 mg
 - Vitamín A 5954.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, slaninu na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev a petržel oškrábeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu a opečeme, přidáme maso, cibuli, mrkev, petržel a opékáme 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme estragon, bobkový list, vývar, pivo, ocet a hrušková povidla. Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.
 - 
                                3
Z rozehřátého másla a mouky vymícháme jíšku, zalijeme vývarem a krátce povaříme.
 - 
                                4
Otevřeme hrnec, tekutinu scedíme a spojíme s jíškou, nebo rozmícháme přímo v hrnci. Ragú dochutíme a ihned podáváme.