Hovězí pečeně přírodní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1061 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 57.5 mg
 - Draslík 45.8 mg
 - Vláknina 1218 mg
 - Vitamín A 1218 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté maso protkneme slaninou po vlákně, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je s cibulí opečeme, zalijeme trochou vody a pod poklicí dusíme doměkka (pečeme).
 - 
                                3
Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                5
Šťávu procedíme, dosolíme a znovu krátce povaříme.