Hovězí pečeně po pražsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1093 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 60.3 mg
 - Vláknina 1780.5 mg
 - Vitamín A 1780.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme a nakrájíme na podlouhlé díly. Uprostřed prořízneme kapsu a naplníme ji směsí z vajec, hrášku a salámu. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí. Maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a osmahneme dorůžova na větší části tuku. Na tomto základu krátce opečeme naplněné maso. Potom přilijeme vodu a pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme a doléváme vodu.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                4
Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.