Hovězí závitek s masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1263 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 110.5 mg
 - Draslík 114.5 mg
 - Vláknina 1533.6 mg
 - Vitamín A 1533.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté a osušené hovězí maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šířky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Vepřový výřez umeleme, přidáme prochladlou dušenou rýži, vejce a zhruba čtvrtinu dávky nastrouhané cibule. Mírně osolíme, opepříme, směs promícháme a rozdělíme do plátků.
 - 
                                3
Naplněné plátky zavineme a upevníme párátkem nebo nití.
 - 
                                4
Závitky na části tuku opečeme, mírně osolíme, podlijeme vodou a krátce podusíme.
 - 
                                5
Zbylou cibuli oloupme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na zbylém tuku dozlatova a podlijeme vodou. Do základu vložíme závitky se šťávou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
 - 
                                6
Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                7
Nakonec šťávu přisolíme, přecedíme na závitky zbavené párátek nebo nití a vše ještě krátce povaříme.