Knedlíčková polévka čirá
Suroviny
- 200 g Kapusta růžičková
 - 153 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 160 g Sýr sójový - Tofu
 - 10 g Sůl
 - 9 g Sůl
 - 10 g Petržel - nať
 - 20 g Česnek
 - 6 g Česnek
 - 300 g Hovězí maso zadní
 - 50 g Cibulka jarní
 - 5.5 g Cibulka jarní
 - 200 g Fazole
 - 160 g Zelí Kimči
 - 32 ml Omáčka sójová
 - 13 ml Olej stolní
 - 5 ml Ocet vinný
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 2154 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 45.3 mg
 - Draslík 86.1 mg
 - Vláknina 11248 mg
 - Vitamín A 11248 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a na mírném plameni ho vaříme dále 30 minut. Po této době přidáme k masu oloupanou cibuli a česnek a vaříme dalších 20 minut. Potom masový vývar odstavíme z ohně a zcedíme ho přes utěrku. Z mouky, vody a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do vlhké utěrky a necháme ho 30 minut odpočinout. Zelné kimči očistíme, vyřízneme košťál a nasekáme ho najemno. Z nasekaného kimči vymačkáme šťávu. Sýr Tofu rozmačkáme v utěrce. Růžičkovou kapustu očistíme a opláchneme. Na pánvi usmažíme nerozmíchaná vejce tak, aby byl zachován oválný tvar žloutků a bílků. Usmažená vejce nakrájíme na kosočtverce. Sójový ocet smícháme s vodou a octem.
 - 
                                2
Prosolené fazolové klíčky povaříme 2 minuty v páře, nasekáme je na kousky a vymačkáme z nich vodu mnutím v utěrce. Uvařené maso nakrájíme na jemné kousky a smícháme ho s kousky zelného kimči, sýrem Tofu a vařenými fazolovými klíčky a tuto směs dochutíme kořením. Odpočaté těsto rozválíme a vykrájíme z něj kulaté placičky asi o průměru 8 cm. Na tyto placičky rozdělíme připravenou směs masa a zeleniny a přehnutím napůl z nich uděláme knedlíčky. Upevníme jejich okraje, aby při jejich vaření nevypadla náplň. Tyto knedlíčky potom dáme vařit do vývaru z masa. Když knedlíčky ve vývaru vyplavou na povrch, vaříme je další 4 minuty na mírnějším ohni. Hotový vývar nalijeme do misek nebo talířů, ozdobíme ho vaječnými nudlemi, sekanou petrželkou a zalijeme sójovým octem. Polévku podáváme teplou.