Pečené hovězí s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 822 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 56.7 mg
 - Draslík 1415.6 mg
 - Vláknina 9058.3 mg
 - Vitamín A 9058.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme, asi 40 minut, podle velikosti řepy. Měkkou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 2 cm.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na malé kostky, které na pánvi na rozpáleném oleji zprudka za stálého míchání opečeme, zalijeme vínem smíchaným s pepřem a podusíme asi 15 minut.
 - 
                                3
Z pánve maso přeložíme do pekáče, posypeme nakrájenými rajčaty, poklademe oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a nakonec naskládáme připravená kolečka červené řepy. Do vývaru dáme prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, promícháme a zalijeme suroviny na pekáči. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a maso pečeme přibližně 120 minut.
 - 
                                4
Hotový pokrm vyndáme z trouby a porcujeme ještě teplý na mělký talíř.