Salát s hovězím steakem
Suroviny
- 100 g Ředkvička
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Salát římský
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 1 polévková lžíce Provensálské koření
 - 1 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 157.5 mg
 - Vláknina 2739.8 mg
 - Vitamín A 2739.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme sůl, vodu, nakrájenou cibuli a rozkrojené ředkvičky. Maso pomažeme olivovým olejem, vetřeme do něho pepř a provensálské koření. Poté vložíme na rozpálenou pánev a pečeme 3 - 5 minut podle toho, jak propečený steak máme rádi.
 - 
                                2
V misce si smícháme ořechový olej s octem a přidáme šťávu z masa, kterou nám pustilo na pánev. Poté zcedíme cibulku s ředkvičkami, které nasály slanou vodu, následně pořádně promícháme. Na talíře pokládáme listy salátu, kousky masa a zaléváme zálivkou z mísy.