Hovězí pečeně na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 174 mg
 - Draslík 77.2 mg
 - Vláknina 1569.3 mg
 - Vitamín A 1569.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Maso touto směsí ze všech stran potřeme.
 - 
                                2
Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
 - 
                                3
V době, kdy pečeme maso, opláchneme vodou petrželovou nať a nasekáme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.
 - 
                                4
Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželovou nať a cibuli, a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.