Plněná hovězí roláda
Suroviny
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100 g Šunka dušená
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 kg Hovězí kýta
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 347.9 mg
 - Draslík 926.6 mg
 - Vláknina 1714.8 mg
 - Vitamín A 1714.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na nudličky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Hovězí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v ní byla kapsa.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme okapaný hrášek a kousky šunky, vmícháme rozšlehané vajíčko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme grilovací jehlou.
 - 
                                4
Maso vložíme do vymazaného pekáče nebo žáruvzdorné mísy, potřeme sádlem, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu.
 - 
                                5
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí, promícháme a převaříme.
 - 
                                6
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme.