Dušené obalované hovězí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 771 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 285.6 mg
 - Draslík 177.3 mg
 - Vláknina 993.1 mg
 - Vitamín A 993.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky posypeme vegetou, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance.
 - 
                                2
Maso smažíme z obou stran na sádle dozlatova. Poté je zalijeme horkým vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.