Hovězí řízky na zbojnický způsob
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
 - 60 g Klobása uzená
 - 60 g Šunka dušená
 - 60 g Houby čerstvé
 - 60 g Okurky nakládané
 - 40 g Kapie
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 400 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 805 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 249.7 mg
 - Draslík 300.5 mg
 - Vláknina 3169 mg
 - Vitamín A 3169 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku, okurku a kapii nakrájíme na nudličky, houby a klobásu na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Řízky osmažíme z obou stran na sádle dozlatova, přilijeme horký vývar a dusíme, až je maso měkké. V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku, klobásu, houby a okurku, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Do směsi přimícháme protlak a chvíli smažíme. Tuto směs přidáme k poloměkkým řízkům a dodusíme. Před koncem dušení ještě přidáme kapii.
 - 
                                3
Maso podáváme se směsí, ozdobíme plátky vajec a posypeme petrželovou natí.