Hovězí řízky na slanině
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
 - 80 g Strouhanka
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 80 g Sádlo vepřové škvařené
 - 40 ml Mléko plnotučné
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 2890 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 162.9 mg
 - Draslík 200.9 mg
 - Vláknina 5073.1 mg
 - Vitamín A 5073.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 67.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na plátky, okurky rozpůlíme.
 - 
                                2
Řízky obalíme ve strouhance, namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a usmažíme z obou stran na sádle (60 g) dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče vymazaného zbylým sádlem, na každý řízek položíme plátek slaniny a okurku.
 - 
                                3
Maso podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.