Bílá ředkev plněná jehněčím masem
Suroviny
- 400 g Jehněčí plec
 - 50 g Slanina vepřová
 - 4 krajíc Veka
 - 500 ml Víno bílé
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Ředkev bílá
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 609 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 276.7 mg
 - Draslík 1242.4 mg
 - Vláknina 12992.5 mg
 - Vitamín A 12992.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou ředkev podélně rozkrojíme a konce seřízneme. V každé polovině vydlabeme 2 jamky.
 - 
                                2
Očištěné a omyté maso umeleme spolu s vekou navlhčenou mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek, vejce a vychladlou, opraženou slaninu s cibulí. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Ředkev osolíme, opepříme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme do pekáče a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem.
 - 
                                4
Výpek slijeme do pánve, zastříkneme vínem, přidáme tymián a částečně zredukujeme. Zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme.
 - 
                                5
Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu s rýží nebo různě upravenými bramborami.