Jehněčí hřbet s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1813 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 135.3 mg
 - Draslík 919 mg
 - Vláknina 11739.7 mg
 - Vitamín A 11739.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vykostíme, artyčoky dobře očistíme a odřízneme vrchní části, žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem, do něj vložíme maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku.
 - 
                                3
Spodní části artyčoků vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Po 1 hodině pečení masa pekáček vyndáme, maso naporcujeme, přidáme k němu povařené a pokrájené artyčoky, posypeme plátky žampionů, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhaným sýrem a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 20-30 minut.
 - 
                                4
Porce jídla upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.