Jehněčí maso na jogurtu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 957 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 282.5 mg
 - Draslík 817.4 mg
 - Vláknina 1864 mg
 - Vitamín A 1864 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme plátky masa a orestujeme z obou stran. Zalijeme vodu tak, aby maso bylo ponořené a vaříme zhruba 40 minut, dokud maso není měkké.
 - 
                                2
Mezitím si v misce ušleháme vejce s jogurtem, přidáme citronovou šťávu a trochu vývaru z masa. Maso odstavíme z plotny a za stálého míchání vlijeme připravenou směs. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat například s rýží.