Jehněčí hřbet s bylinkovou čepicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 946 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 999.5 mg
 - Vláknina 5545.3 mg
 - Vitamín A 5545.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, omyté a osušené bylinky nasekáme.
 - 
                                2
Olivový olej smícháme s česnekem a nasekanými bylinkami. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme bylinkovou směsí. Zabalíme do fólie a necháme asi 8 hodin v chladničce.
 - 
                                3
Maso vyjmeme z marinády a bylinky odstraníme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje z marinády a maso na něm po všech stranách zprudka opékáme asi 5 minut. Vyjmeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a v silně vyhřáté troubě pečeme 15 minut.
 - 
                                4
Přidáme omytá a osušená rajčata a na každé položíme lžičku bylinek z marinády. Pečeme dalších 10 minut. Zbylé bylinky rozdělíme na maso a ve vypnuté troubě necháme 10 minut táhnout.
 - 
                                5
Jehněčí hřbet podáváme s pečenými rajčaty.