Skopový guláš s kapustou a fazolkami
Suroviny
- 750 g Skopová plec
 - 100 g Slanina vepřová
 - 250 g Brambory
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 g Petržel kořen
 - 50 g Celer bulvový
 - 80 g Cibule
 - 200 g Kapusta hlávková
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 8 g Sůl
 - 3 g Nové koření celé
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 300 ml Voda pitná
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 813 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 718.7 mg
 - Vláknina 11583.2 mg
 - Vitamín A 11583.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopové maso nakrájíme na větší kousky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kapustu na proužky, brambory na plátky, fozolky překrojíme, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, mrkev, celer, petržel, orestujeme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a dusíme půl hodiny. Nyní přidáme fazolky, kapustu, nové koření, česnek, brambory a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.