Jehněčí maso na zelenině
Suroviny
- 350 g Brambory
 - 250 g Hrášek
 - 750 g Jehněčí maso
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Slanina vepřová
 - 80 ml Víno bílé
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Bobkový list
 - 10 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 576 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 158.5 mg
 - Draslík 729.6 mg
 - Vláknina 16940.2 mg
 - Vitamín A 16940.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1787.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme hladkou mouku se solí a pepřem, v této směsi obalíme na kostky (cca 3 x 3 cm) nakrájené jehněčí plátky.
 - 
                                2
Na silném plameni rozpálíme ve větší pánvi lžíci olivového oleje, vložíme obalené kostky masa a opékáme 3 - 4 minuty (do zhnědnutí), poté je vyjmeme a odložíme stranou.
 - 
                                3
Na rozpáleném zbytku oleje osmažíme do zlatova svazek jarních cibulek, rozpůlených a bez natě. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájené plátky slaniny, smažíme přibližně 2 minuty. Přilejeme bílé víno, drůbeží vývar, přidáme bobkový list, sušený rozmarýn, rajčatový protlak, malé nové brambory a opečené jehněčí maso. Po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 2 minuty. Přimícháme na plátky nakrájenou větší mrkev, hrášek a ještě 30 minut dusíme. Před podáváním vmícháme jemně nasekanou petrželku.