Pustevecká skopová kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1553 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 130.7 mg
 - Vláknina 4680 mg
 - Vitamín A 4680 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopovou kýtu vykostíme, omyjeme ve vlažné vodě a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji.
 - 
                                3
V základu osmahneme maso, osolíme je, krátce podusíme a podlijeme trochou vody. Maso dusíme pod poklicí.
 - 
                                4
Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme a přidáme rajčatový protlak, třený česnek a citronovou šťávu. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme doměkka.
 - 
                                5
Během varu přidáme sterilované okurky nakrájené na nudličky a přilijeme červené víno. Vše ještě krátce podusíme.