Žďárská zelňačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 69.6 mg
 - Draslík 341.6 mg
 - Vláknina 5084 mg
 - Vitamín A 5084 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopové maso omyjeme a pozvolna uvaříme ve slané vodě.
 - 
                                2
Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme a maso necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                3
Překrájíme kyselé zelí, zalijeme částí masového vývaru a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.
 - 
                                4
Nakrájíme nadrobnou cibuli, necháme zpěnit na sádle a přisypáváme hladkou mouku. Usmažíme dorůžova jíšku.
 - 
                                5
Tu pak zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu. Vaříme ještě asi 30 minut.
 - 
                                6
Přidáme nakrájené maso, dušené zelí, pepř, zázvor a vaříme dalších 10 minut.
 - 
                                7
Při podávání přidáme do každé porce trochu smetany.