Jehněčí řízky zapečené se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 142 mg
 - Draslík 504.9 mg
 - Vláknina 850 mg
 - Vitamín A 850 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a na jedné straně osolíme. Na druhé straně je potřeme směsí nasekané cibule, petrželky a sardelové pasty.
 - 
                                2
Maso vložíme na rozehřáté máslo a mírně podlité dusíme doměkka. Šťávu necháme vydusit, aby maso lehce zhnědlo. Potom povrch řízků potřeme smetanou, posypeme nasekanou šunkou a nastrouhaným sýrem. V troubě zapečeme dorůžova.
 - 
                                3
Podáváme s rýží nebo se špagetami.