Krevety na smetaně s parmazánem
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
 - 115 g Pancetta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 24 ks Krevety tygří - loupané
 - 1 hrst Baby špenát
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1.03 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2954 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 3508 mg
 - Bílkoviny 927 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 15134.1 mg
 - Draslík 67.5 mg
 - Vláknina 903.2 mg
 - Vitamín A 903.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme pancettu za občasného promíchání asi 5 minut. Přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, nadrcený česnek a ještě chvíli smažíme.
 - 
                                2
Do základu vmícháme očištěné a omyté krevety a vše restujeme, dokud krevety nezrůžoví.
 - 
                                3
Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a omáčku na mírném ohni povaříme 2 minuty.
 - 
                                4
Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými špenátovými listy.
 - 
                                5
Ihned podáváme.