Těstoviny s olivami a slaninou
Suroviny
- 180 g Anglická slanina
 - 25 g Sýr Parmezán
 - 220 g Žampiony čerstvé
 - 450 g Těstoviny Linguine
 - 20 g Ančovičky konzervované
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 hrst Olivy černé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 893 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 39.1 mg
 - Draslík 386.3 mg
 - Vláknina 3574.8 mg
 - Vitamín A 3574.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi na oleji restujeme tenká kolečka cibule, česnek a slaninu nakrájené na drobné kostičky. Mícháme, dokud cibule nezměkne. Poté vmícháme houby pokrájené na plátky, vypeckované a rozpůlené olivy a ančovičky. Směs osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme asi pět minut.
 - 
                                2
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme.
 - 
                                3
Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme parmazánem. Ihned podáváme.