Telecí hrudí s klobásovou nádivkou
Suroviny
- 2000 g Telecí hruď
 - 500 g Klobása uzená
 - 100 g Strouhanka
 - 10 g Estragon
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 517 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 203.1 mg
 - Draslík 710.6 mg
 - Vláknina 1837.8 mg
 - Vitamín A 1837.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí hruď vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.
 - 
                                2
Nyní si připravíme nádivku. Strouhanku necháme nasáknout vývarem, klobásy oloupeme a se strouhankou šťouchadlem rozmačkáme. Přimícháme posekanou petrželku a estragon, vejce, podle chuti sůl s pepřem. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
 - 
                                3
Nádivkou naplníme kapsu, uzavřeme párátky, celý kus masa pomažeme máslem a vložíme do pekáče. V pekáči maso ještě posypeme solí, kmínem, přidáme dvě lžíce másla, necháme rozehřát, přisypeme pokrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu a půl. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, necháme mouku rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a povaříme ještě půl hodiny. Porce masa na talířích touto šťávou přelijeme.