Cmunda po kaplicku (minutka)
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 1000 g Vepřový bok uzený
 - 1700 g Brambory
 - 20 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 1 g Majoránka
 - 900 g Zelí kysané
 - 2 g Kmín celý
 - 120 g Cukr krupice
 - 80 g Vejce slepičí
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Česnek
 - 33.33 g Tuk
 - 200 ml Voda pitná
 - 200 ml Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 2198 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 86 mg
 - Draslík 1289.6 mg
 - Vláknina 15039.6 mg
 - Vitamín A 15039.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté brambory na jemno nastrouháme, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přimícháme prosátou mouku, vejce, mléko, česnek utřený se solí, majoránku a pepř.
 - 
                                2
Těsto lijeme na tukem vymazanou, horkou pánev a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova. Nepřipravujeme je předem, ztratily by křehkost.
 - 
                                3
Uzený bůček opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a zbavíme žeberních kostí. Při podávání maso krájíme přes vlákno (2ks na 1 porci).
 - 
                                4
Kysané zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme pod poklicí doměkka. K poloměkkému zelí přidáme na drobno nakrájenou cibuli osmahnutou s prosátou moukou na tuku, rozmícháme, osolíme a ochutíme cukrem.
 - 
                                5
Porci bramboráku (2ks) potřeme zelím, do středu položíme plátek vařeného bůčku, přeložíme jako omeletu a ihned podáváme.