Přírodní sekané řízky
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 2 g Muškátový květ
 - 300 g Hovězí maso přední
 - 400 g Vepřová plec
 - 25 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 50 g Strouhanka
 - 100 g Tuk
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mléko polotučné
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Žemle tuková
 - 700 ml Hovězí vývar základní
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1271 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 112.6 mg
 - Draslík 299 mg
 - Vláknina 955.8 mg
 - Vitamín A 955.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme spolu s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce, strouhanku a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme asi 1cm silné řízky, vložíme je do pekáče vytřeného tukem, poprášíme je moukou a prudce je zapečeme v troubě. Řízky obrátíme, zastříkneme vývarem a pod poklicí dusíme cca 15 minut.
 - 
                                3
Potom řízky vyjmeme, šťávu s výpekem zalijeme vývarem, povaříme a přecedíme na řízky, které ještě 15 minut ve šťávě dusíme.
 - 
                                4
Před koncem dušení šťávu podle chuti přisolíme a zjemníme máslem.