Zbojnická pečínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 77.8 mg
 - Draslík 51.9 mg
 - Vláknina 1074.5 mg
 - Vitamín A 1074.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2530.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Střídavě s klobásou a cibulí nakrájenými na kolečka napichujmeme na jehlu.
 - 
                                2
V pekáči roztavíme nakrájenou slaninu, vložíme připravené jehly a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme a přelijeme přes maso, které jsme sundali z jehel.