Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 100 g Šunkový salám
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 1 špetka Sůl
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 169.3 mg
 - Draslík 377.4 mg
 - Vláknina 1021.5 mg
 - Vitamín A 1021.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety vykostíme, naklepeme, po obvodě nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Přendáme do gratinovacích misek nebo do nízkého pekáčku.
 - 
                                3
Ve výpeku prohřejeme na kostičky nakrájený salám, hrášek a obojí položíme na kotlety. Vše pokryjeme, rozšlehanou gratinovací směsí z vejce, strouhaného sýru, smetany a soli.
 - 
                                4
Zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až gratinovací směs změkne a zrůžoví.
 - 
                                5
Podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.