Uzené maso s křenovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1190 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 102.1 mg
 - Draslík 566.4 mg
 - Vláknina 22471 mg
 - Vitamín A 22471 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vaříme v tlakovém hrnci doměkka.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji osmahneme mouku, postupně zředíme vývarem a dobře povaříme na hustší omáčku.
 - 
                                3
Vmícháme smetanu, nastrouhaný křen, sůl a necháme přejít varem.
 - 
                                4
Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou, podáváme s houskovým knedlíkem.