Skopová kýta s lanýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 18.7 mg
 - Draslík 36.8 mg
 - Vláknina 59.8 mg
 - Vitamín A 59.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lanýže nakrájíme na jemné proužky, bůček na malé kostičky a prošpikujeme jimi omytou kýtu.
 - 
                                2
Maso vložíme do zapékací mísy, potřeme na povrchu sádlem, osolíme a opepříme. Pečeme v silně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Asi 15 minut před koncem pečení polijeme kýtu koňakem a flambujeme ji.
 - 
                                4
Po vyjmutí kýty rozpustíme trochou vody všechen karamel v zapékací míse a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.