Vepřový bůček nadívaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 439 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 134.4 mg
 - Draslík 214.6 mg
 - Vláknina 313.9 mg
 - Vitamín A 313.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme jej a podélně prořízneme kapsu pro náplň.
 - 
                                2
Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutky, přidáme pepř a květ, jemně sekanou petrželovou nať, navlhčenou žemli, osolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.
 - 
                                3
Připravený bůček nádivkou naplníme, uzavřeme jehlicí nebo špejlí, maso osolíme a okmínujeme. Vložíme je do pekáče kůží na rozsekané kosti, podlijeme vodou a zvolna doměkka a dozlatova pečeme. Během pečení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou.
 - 
                                4
Před koncem pečení bůček obrátíme, nakrájíme kůži na proužky a dopečeme.
 - 
                                5
Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
 - 
                                6
Před koncem varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.