Pražské brambory s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1978 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 207 mg
 - Draslík 1357 mg
 - Vláknina 13813 mg
 - Vitamín A 13813 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzený bůček omyjeme, uvaříme a po vychladnutí vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                2
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a vychladlé je nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájený bůček a brambory, osolíme, opepříme a osmažíme. Při opékání brambory zamícháme zlehka vidličkou.
 - 
                                4
Nakonec přilijeme rozmíchaná vejce a mícháme, až se vejce srazí.
 - 
                                5
Brambory podáváme na nahřátých talířích.