Jitrnicová kaše
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 1200 g Vepřová hlava
 - 100 g Vepřový bok
 - 150 g Vepřové plíce
 - 30 g Sůl
 - 150 g Játra vepřová
 - 250 g Rýže loupaná
 - 2 g Majoránka
 - 2 g Nové koření mleté
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 g Tuk
 - 2 g Zázvor mletý
 - 25 g Česnek
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1353 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 225.7 mg
 - Draslík 363.3 mg
 - Vláknina 2131.6 mg
 - Vitamín A 2131.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou hlavu, bůček a plíce opláchneme, očistíme a spolu s cibulí uvaříme v mírně osolené vodě.
 - 
                                2
Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme. (Maso je lépe uvařit tak, aby bylo tužší).
 - 
                                3
Vepřová játra očistíme, opláchneme a jemně umeleme. Promícháme je s prochladlou dušenou rýží, přidáme rozsekané maso, česnek utřený se solí, majoránku, zázvor, mleté nové koření a pepř, vývar od vaření masa a dobře promícháme a přisolíme.
 - 
                                4
Hotovou jitrnicovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě.