Rychnovský vepřový kotouč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 1859 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 132.3 mg
 - Draslík 230.6 mg
 - Vláknina 1186 mg
 - Vitamín A 1186 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček zbavený kostí a kůže opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a opepříme.
 - 
                                2
Do středu plátku klademe díl oloupaného párku, plátek cibule, díl vařeného vejce a sterilované okurky, pečlivě zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
 - 
                                3
Závitky po všech stranách opečeme na tuku a podlijeme částí vody. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka.
 - 
                                4
Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je párátek či nití.
 - 
                                5
Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme.
 - 
                                6
Nakonec šťávu podle potřeby dosolíme a povaříme.