Vepřová kolena na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 128 g
 - Sodík 9729 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 276.6 mg
 - Vláknina 5823.3 mg
 - Vitamín A 5823.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová kolena bez kůže vydatně potřeme prolisovaným česnekem se solí a pepřem. Uzavřeme do nádoby a necháme do druhého dne uležet v chladu.
 - 
                                2
Uleželá kolena opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, přendáme do kastrolu i s výpekem, přidáme zeleninu na kostičky, podlijeme vodou, vložíme bobkový list a dusíme na mírném ohni asi hodinu, až je maso měkké. Přidáme protlak, pár minut ještě povaříme a můžeme servírovat.