Vepřové kotlety plněné pikantní směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 142.8 mg
 - Draslík 372.7 mg
 - Vláknina 1391.8 mg
 - Vitamín A 1391.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cilule oloupeme a nakrájíme na jemno, salám pokrájíme na malé kousky, sýr rozdrobíme.
 - 
                                2
Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm krátce osmahneme polovinu cibule, podlijeme trochou vína, osolíme, opepříme a necháme 5 minut pod pokličkou dusit. Potom cibuli necháme vychladnout, přidáme k ní rozdrobený sýr, nakrájený salám, zbylou část cibule a žloutek, vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme zbylou polovinu oleje, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Poté zmírníme oheň, kotlety podlijeme vínem a dusíme do měkka asi 20 minut.
 - 
                                5
Během dušení obracíme.