Vepřové kotlety se žampióny a uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 514.7 mg
 - Vláknina 1797.3 mg
 - Vitamín A 1797.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Uzené maso rozkrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran opečeme doměkka.
 - 
                                4
Měkké upečené kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájené žampióny, uzené maso a kolečka cibule. Pak do pánve přilijeme pivo, směs promícháme a necháme chvíli vařit.
 - 
                                5
Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové krokety nebo hranolky.