Pečené vepřové s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 205.7 mg
 - Draslík 1673.2 mg
 - Vláknina 8910.8 mg
 - Vitamín A 8910.8 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na omáčku v misce promícháme hořčici s medem.
 - 
                                2
Do vymazaného pekáče vložíme maso, obložíme osolenými plátky brambor, které přelijeme smetanou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.
 - 
                                3
Poté maso přelijeme hořčičnou omáčkou a pečeme další půl hodiny.