Gratinované vepřové řízky s vejci a salámem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 818 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 412.8 mg
 - Draslík 656.3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
 - 
                                2
Na jiné pánvi připravíme sázená vejce a salám nakrájený na kolečka opečeme na oleji.
 - 
                                3
Řízky vložíme do zapékacích misek, poklademe kolečky salámu, sázenými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                4
Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit.