Vepřové řízky s kořeněnou náplní
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 75 g Slanina vepřová
 - 400 g Vepřová kýta
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Chilli omáčka
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 464 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 118.2 mg
 - Draslík 860.5 mg
 - Vláknina 9253.3 mg
 - Vitamín A 9253.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme a promícháme s rohlíkem nakrájeným na kostičky, smetanou, nasekanou petrželkou a tymiánem. Osolíme, opepříme a přidáme chilli omáčku.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na řízky, prořízneme do nich kapsu a naplníme připravenou směsí. Maso sepneme párátkem, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na tenké plátky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Navrch položíme naplněné řízky a vše zalijeme smetanou smíchanou s mlékem.
 - 
                                4
Pokrm pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C.